Thyerja e zinxhirëve

Rreth Projektit

Fëmijët dhe të rinjtë që largohen nga trafikantët, gjakmarrja, dhuna e bazuar në nder dhe krimi i organizuar në Shqipëri kanë më pak se 0.5% mundësi të sigurojnë mbrojtje në shkallën e parë kur kërkojnë azil në MB.
Thyerja e zinxhirëve (Breaking the Chains) është një projekt partneriteti i zhvilluar nga Shpresa Programme dhe MiCLU (që qëndron për “Njësinë Ligjore të Fëmijëve Migrantë dhe Refugjatë në Qendrën Ligjore të Islington”). Duke punuar ngushtë me avokatët në “Garden Court Chambers” dhe me fëmijë dhe të rinj shqiptarë që kërkojnë azil, Thyerja e Zinxhirëve bazohet në parimin që fëmijët dhe të rinjtë duhet të dëgjohen - dhe kjo duhet të zbatohet në çdo aspekt të politikave dhe çështjeve të praktikës që ndikojnë në jetën e tyre.
Në zemër të projektit Thyerja e Zinxhirëve është një grup i fëmijëve dhe të rinjve të trajnuar si Kampionët e Imigracionit. Ata avokojnë për kolegët e tyre, trajnojnë avokatë dhe flasin në ngjarje publike me profil të lartë ku përshkruajnë përvojën e tyre të trafikimit dhe ikjes nga dhuna dhe abuzimi.
Thyerja e zinxhirëve kërkon të ndikojë në politikën, praktikën dhe ligjin për të sjellë ndryshime të qëndrueshme në mënyrën e trajtimit të fëmijëve dhe të rinjve në nevojë kur ata kërkojnë azil duke prioritizuar zërat dhe përvojat e tyre në një sistem i cili shpesh here i hesht ata.

Duke i dëgjuar, ne kemi identifikuar pengesat për fëmijët dhe të rinjtë shqiptarë që kërkojnë azil. Tani po bëjmë gjithçka që mundemi për të thyer ato barriera. Ju mund të lexoni më shumë rreth këtij projekti thelbësor në faqen e internetit të MiCLU MiCLU website.

QUOTE

“Thjesht thuaj që jemi qenie njerëzore. Ne jemi thjesht fëmijë, si fëmijët e tjerë.”

COMMUNITY MEMBER
IMAZH

Partnerët tanë

Regjistrohuni në gazetën tonë të postës elektronike për të marrë azhurnime të rregullta rreth Programit Shpresa