Education Services

English Classes 

Programi Shpresa ofron klasa te rregullta te gjuhës Angleze për grupe te ndryshme, duke u fokusuar ne një larmi subjektesh dhe temash, bazuar rreth preferencave dhe nevojës. Ne fokusojmë mësimdhënien ne Anglishten praktike dhe zbatuese, me skenarë dhe situata nga jeta e përditshme. Studentet mësojnë si te përshëndesin te tjerët, si te flasin për rutinën e përditshme, si te përshkruajnë gjerat dhe njerëzit, si te shtjellojnë emrin dhe te japin numrin e telefonit, dhe si te pyetin qe te marrin, dhe kuptojnë, informacionin e nevojshëm. Studentet zhvillojnë katër aftësitë e gjuhës nëpërmjet këtyre klasave; leximin, dëgjimin, foljen dhe drejtshkrimin, dhe pjesëmarrje e rregullt siguron mjetet bazike për përdorim ne jetën e përditshme. Ndikimi i programit e gjuhës Angleze është larg-ndikues. Gjuha mundëson integrim dhe studentet e Shpresa janë te fuqizuar ti bashkohen komunitetit lokal kur kjo pengese zvogëlohet ose hiqet. 
Services - Education - English classes -young girl in school

Albanian School 

Albanian school is one of Shpresa founding services and usually takes place on Saturdays and Sundays in North and East London. The classes are organised in groups and sub-groups according to age, background education and each child’s current understanding of the Albanian language.
Teaching Albanian in a practical context is the primary focus, but the classes do not stop there. Sharing knowledge and promoting Albanian culture is just as important for heritage and identity. Our carefully designed curriculum covers history and heritage, and is further enhanced through poetry, performance, events and song – the results of which we all enjoy at annual celebrations like Albania and Kosovo Independence Day.
There is growing interest from families and children to understand and embrace their culture through these classes, and we witness the impact and success of those attending Albanian school every single day. 

Working with Schools

We are committed to encouraging our children’s educational success. We believe that promoting a positive Albanian identity and teaching our language not only builds self-esteem and confidence, develops literacy and learning, and boosts performance, it also improves relationships within families and our wider community.
We know that parents play a vital role in the education and progress of their children and we use a range of proven methods to engage them in their learning and support their attendance at mainstream school. Equally, by working with teachers at local schools to better understand the Albanian culture, we further assist with their day-to-day learning.
We work in partnership with mainstream schools in five London boroughs: Newham, Barking and Dagenham, Redbridge, Enfield and Haringey. The schools we work with include Mayfield School, Gascoigne School, Gladsmore Community School. These incredibly supportive schools all provide their facilities for free as venues for our classes.

“Kur fillova shkollën isha shume i vetmuar, nuk mund te flisja gjuhen dhe Mami po kalonte një kohe shume te vështire. Mësuesja ime e drejtoi Mamin te Shpresa. Ajo kishte nevoje për ndihme dhe njerëzit e Shpresa ishin shume miqësor, flisnin Shqip, e dinin ku te kërkonin ndihme për ne dhe na shoqëruan gjithashtu. Unë fillova te shkoj ne klube te ndryshme dhe me pëlqeu shume, ku bëra dhe shume miq te rinj. Ne kishim shfaqje ku unë performova dhe kjo realisht me rriti vetëbesimin shume, sepse Anglishtja po me përmirësohej dhe kjo me ngiti konfidencen ne shkolle gjithashtu. Tani unë kam kaluar te projekti rinor dhe ne organizojmë aktivitetet dhe shfaqjet tona, e cila është fantastike. Jam ne nivelin e larte ne shkolle dhe kam ambicie te mëdha për te ardhmen. Mamaja ime tani punon si asistente ne shkolle.”

Partnerët tanë

Bashkohuni me ne online

Regjistrohuni në gazetën tonë të postës elektronike për të marrë azhurnime të rregullta rreth Programit Shpresa