Asambleja Kryebashkiake 2021

Gjatë vitit të kaluar të gjithë tek Shpresa Programme kanë punuar intensivisht për tu siguruar që shërbimet tona ishin aq relacionale dixhitalisht sa ishin para pandemisë. Fushata jonë e Dëgjimit e vitit 2021 u bë më e rëndësishme për ne sesa ishte më parë.

Puna e Shpresa Programme drejtohet nga përvojat e drejtpërdrejta, është kjo ajo që pasuron punën tonë. Si anëtar aktiv të CITIZENS UK ne u siguruam që zërat e anëtarëve tanë të dëgjoheshin përtej komunitetit tonë që ata kishin mundësitë të ishin në vendin e ‘shoferit’ të gjithçkaje që bëjmë. 

Ne nuk donim që Asambleja e Kryetarit të Bashkisë të këtij viti të ishte vetëm një takim i radhës në ZOOM. Ne dëshironim që ajo të ishte një përvojë frymëzuese dhe ti bënte njerëzit të ndihen më pak vetëm, të dëgjuar dhe të fuqizuar.

Qëllimi ynë për këtë ngjarje ishte të krijonim një zhurmë të ngjashme me atë të viteve të tjera. Pasi çdo vit anëtarët e Shpresa Programme (në proporcion me numrin e anëtarëve të organizatës) kanë pasur një pjesëmarrje shumë të lartë. Si gjithmonë, udhëheqësit tanë sfiduan veten e tyre dhe nuk e lanë këtë mundësi të shkojë dëm. Çdo vit, ata rritën numrin e pjesëmarrjes me 50%. Këtë vit, më shumë se kurrë, ne dëshironim që kjo ngjarje të aktivizonte stafin, vullnetarët dhe anëtarët tanë, që ata të thoshin fjalën e tyre për vendimet e marra për 5 vitet e ardhshme, që ne të shohim lulëzimin e Komunitetit tonë. Ne donim që anëtarët tanë të dinë se ata kanë një zë, se përvojat dhe historitë e tyre kanë rëndësi dhe iniciativa e tyre për të ngritur zërin është mjaft e fuqishme për t'i arritur në titujt kryesorë dhe nevojat e tyre të jenë pjesë e manifesteve dhe premtimeve të kandidatëve. 

Anëtarët e familjes së Shpresa Programme morën drejtimin e grupeve të tyre për të krijuar marrëdhënie më të mira dhe më të shëndetshme me anëtarët dhe organizatorët tanë përpara se të fillonte Asambleja e Kryetarit të Bashkisë.

  • Strehimet e përkohshme dhe standardet e tyre të jetesës
  • Siguria
  • Mirëseardhja e Imigrantëve
  • Paga e jetesës Standarde

Këto ishin çështjet kryesore që kolektivisht kishin rëndësi për anëtarët tanë dhe ishin pjesë e axhendës së CITIZENS UK - Asambleja Kryebashkiake

Në mbrëmjen e 28-të prillit, Asambleja ishte me të vërtetë frymëzues: mbi 160 pjesëmarrës nga Shpresa Programme ngjyrosën ekranin Kuq & Zi (ngjyrat e flamurit tonë) në mes të më shumë se 5400 pjesëmarrësve të tjerë. 5400+ pjesëtarë ngritën zërin për të krijuar manifestin ideal, për ndryshim nga Sadiq Khan & Shaun Bailey që na e premtuan këtë ndryshim dhe angazhime të siguruara që vërtetojnë se njerëzit e organizuar dhe të përkushtuar mund të ndërtojnë fuqinë për të lëvizur "Botën si është" drejt 'Botës se si duhet të jetë'!

Ishte një Asamble e Mrekullueshme! Na solli frymëzim, energji dhe shpresën që prisnim të sillte. Kishte shumë njerëz nga organizata jonë që kontribuan në shumë mënyra drejt këtij momenti - duke punuar shumë gjatë dy viteve të fundit.

Citizens UK wrote:

Citizens UK shkroi: “Ne e dimë që 90% e një veprimi është pjesëmarrja, dhe ne thyem objektivin tonë të pjesëmarrjes prej 4000 - le të nxjerrim në pah veçanërisht Shkollën Connaught për Vajza (305 të pranishme), King's College London (170), Shpresa Programme (152)Xhamia e Londrës Lindore (115), Croydon North Deanery (106), anglisht për veprim (106), QMUL (105), Darul Ummah (103) dhe kolegji Wimbledon (93) të cilët kishin kaq shumë njerëz atje! Por pavarësisht nëse keni sjellë 100 vetë ose 2, këto fitore të fushatës ju përkasin juve.”

Këtu janë vetëm disa nga angazhimet që fituam natën e kaluar:

  • Angazhimi për një faqe në internet të plotë të personelit për ESOL, që do të thotë se mijëra imigrantë do ta kenë më të lehtë të mësojnë anglisht dhe të përfshihen në shoqërinë e gjerë.
  • Marrëveshje për të punuar me ne për ta bërë Londrën një qytet me pagë të standardizuar jetese.
  • Marrëveshje me Bashkinë për të akredituar si një punëdhënës me pagën standarde të jetesës, që do të thotë udhëheqje për të ulur kontratat me orë zero në të gjithë Londrën.
  • Angazhimi për të punuar në shtrirjen e standardeve të cilësisë për akomodimin e përkohshëm - kjo nuk ishte në axhendën e asnjërit prej kandidatëve para se ta ngrinim këtë çështje, dhe ne veçanërisht duam të falanderojmë Sarën nga Shpresa Programme për dëshminë e saj prekëse.

Ne festojmë të gjitha fitoret tona por puna nuk ndalet këtu! Sipas fjalëve të bashkëkryesueses të eventit të mbrëmshëm, Claudia Lopez, Kolegji i Shën Gabrielit, Qytetare e Londrës Jugore:

“Demokracia nuk ishte menduar kurrë të ishte e përkohshme, çdo dy vjet. Jo, demokracia është një fjalë greke që tekstualisht përkthehet 'Fuqia e njerëzve'. Nuk ka pasur kurrë një kohë më të mirë për të ripërtërirë angazhimin tonë për demokracinë në kuptimin e saj të vërtetë, të plotë. Ne ju ftojmë të gjithëve që të bëheni pjesë e këtij ndryshimi. Vetëm së bashku mundemi!”

Shpresa tani po rekruton udhëheqës që duan të përfshihen më shumë në organizimin e komunitetit me ne dhe CITIZENS UK, duke folur me vullnetarë dhe pjesëtarë të stafit për të marrë pjesë në trajnime!

Së bashku Ne Mundemi!

Partnerët tanë

Regjistrohuni në gazetën tonë të postës elektronike për të marrë azhurnime të rregullta rreth Programit Shpresa